miercuri, 13 ianuarie 2010

STOP DEFRISAREA


Taierea ilegala a buturugilor, degradarea padurilor si defrisarile au avut un impact major asupra mediului, ducand la schimbari climatice, la modificarea biodiversitatii si la amenintarea habitatului uman si animal, precum si la disparitia unor specii rare de plante. România este singura ţară din Europa în care suprafaţa pădurilor se reduce în permanenţă, iar ritmul defrişărilor îl depăşeşte pe cel din ţările africane.
Situaţia dezastruoasă a pădurilor din ultimii ani este confirmată de fotogramele realizate de N.A.S.A., utilizate în cercetările ştiinţifice de Boston University în colaborare cu Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice - I.C.A.S. şi de proiectul Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor şi al Agenţiei Europene de Mediu, Corine Land Cover 2000.
Sutele de articole şi reportaje din mass-media oglindesc, de asemenea, tragedia pădurilor din România.Principalele cauze ale distrugerii pădurilor, distrugere care a provocat calamităţi catastrofale, cu numeroase victime omeneşti şi pierderi de gospodării, animale, drumuri, poduri ş.a., provocând pagube de mii de miliarde de euro, constau în legile promovate, structurile de administrare a pădurilor adoptate, limitarea până la eliminare a atribuţiunilor statului în gospodărirea pădurilor şi în economia forestieră, politizarea excesivă a organelor care au în răspundere administrarea pădurilor şi lipsa de preocupare pentru formarea conştiinţei forestiere în rândul acestui personal şi mai ales a proprietarilor de păduri şi a populaţiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu